JANET CHIKANE

Janet Chikane är  grundare, delägare och verksamhetschef tillsammans med Benjamin Anderberg och Julie Chikane.
 
När Janet var i tonåren trodde hon aldrig att hon en dag skulle öppna Malmös mäktigaste dansskola, som hon själv beskriver det. Idag är hon glad och nöjd över besluten som drivit henne till där hon är idag.
Som ung brukade Janet stå framför TV hemma i vardagsrummet och öva steg tillsammans med syrran. Det var MTV och Z -TV som gällde på den tiden.
 
De brukade tillsammans utmana och battla mot varandra.
Under Janets uppväxt hade föräldrarna inte råd att betala för dyra danskurser, utan övning och passion tog istället över, och till sist skapade Janet sig en egen grupp. Bowdown Crew.
 
Bowdown Crew har varit aktiva i Malmö samt runt om i Sverige under ca 12 års tid. Bowdown har öppnat upp för de flesta Dancehall artisterna i Malmö.
Vunnit tävlingar, battles, turnerat och även skapat elit grupper inom dansskolan. Just nu håller Janet sig uppdaterad genom att gå nya ledarskaps utbildningar och tar även en hel del dansklasser för att ständigt hålla sig uppdaterad inom det senaste.
 
Janets har sina klasser på måndagar och tisdagar, då hon lär ut dancehall/afrofusion. Janet har även skapat ett nytt koncept – YES WE CAN WORKOUT PLAN, som är en tränings form för alla som vill ta sin träning till nästa nivå. 
 
På Janets klass kan du förvänta dig 110% energi, motivation och ett hårt träningspass. Janet fokuserar mycket på motorik, gemenskap och trivsel och  och älskar att arbeta och utveckla elever som väljer att ta hennes klasser.