LUCIA CALPE

Lucia började dansa på BowDown Dance Academy för 8 år sedan, hon har dansat sedans barnsben. Lucia föddes in i en sydamerikansk familj med mycket dans och rytmer därav är dansen en naturlig del av hennes liv.

Lucia började med balett när hon var 4 år gammal. Hon blev mer och mer intresserad av dansvärlden och bestämde sig för att fortsätta med att dansa cueca, som är Chiles nationaldans, och sedan fortsatte hon med streetdance.

 När hon såg BowDown Dance Academy uppträda för första gången blev hon väldigt imponerad. Lucia funderade och det slutade med att honn besökte Bowdown Dance Academys prova på vecka, och sedan den dagen har hon varit en del utav la familia.

 Nu dansar hon dancehall, afrofusion och azonto. Lucia har bl.a uppträtt på Malmöfestivalen, Malmö Live, Sommarscen och även på Bow Down Dance Academys egna julshower. För Lucia har detta inte bara varit en dansskola utan även en familj där hon har kunnat utvecklas som dansare och även som person. Detta har lett till att hon nu själv undervisar och har en klass för två till fyraåringar. På hennes klasser kan ni förvänta er en lärare som har tålamod.

 Genom rytmik, dans och lek samt enkla korta koreografier inom dancehall, afrofusion och street, kan ni även förvänta er en fartfylld lektion.

Lucias vision är att få barnen att våga börja dansa och hitta sin egna rytm för att senare utvecklas inom dansen.