DANCEHALL

Dancehall är en genre av Jamaicansk populärmusik som började på sent 70-tal. Musikens popularitet har också gett upphov till dansstilen Dancehall med energiska kroppsrörelser för att höja stämningen på partyn och vid uppträdanden. Många dansrörelser som man kan se i hip-hop videor är i själva verket variationer av Dancehall. Dansen utvecklas framförallt på gatorna i Jamaica vid gatupartyn där de senaste rytmerna spelas. Dansen är en blandning av olika club-steg med influenser från afrikansk dans, hip-hop och latino-danser. Dansen innehåller mycket individuella uttryck.

AFROFUSION

Kursen är en kombination av stilar som Dancehall, Soca, och Afro beat. Tillsammans skapar vi en energifylld klass med rytmer från världens olika hörn. Afro fusion utvecklades ursprungligen från Nigeria, Ghana och Storbritannien under 2000- och 2010-talet

QUEENSTYLE

Queenstyle är en dansstil inom dancehall som ursprungligen kommer från Jamaica. Detta är kvinnornas plattform där man får lov att vara kvinnliga, feminina med all respekt och kärlek utan någon form av utdömanden. Akrobatik är även en stor del i kursen. Dvs, headtop, hjulningar, floor work och mycket annat. Detta lär vi ut från grunden, så att ni får ut så mycket som möjligt från er klass.

HEELS FOUNDATION

En väldigt feminin dansklass med mycket fart. Vi bygger upp från grunden med mycket fot teknik och bygger upp styrka och övar på vår flexibilitet. Heels Foundation är en blandning av olika stilar som man säter ihop. Mycket från Jazz, Street, Latino och Burlesque. En uttrycksfull dans med mycket charm och flört! Fokus kommer att ligga på att komma i kontakt med sin kropp med hjälp av dansen och klackarna.

Du lär dig tekniken bakom att gå i klackar. Lär dig förstå vilka muskler som vi jobbar med vid tex. piruetter. Samt utförande av musikalitet och utförande av koreografi.

YES WE CAN – WORKOUT PLAN

YES WE CAN – WORKOUT PLAN är en unik tränings from framtaget av Janet Anderberg Chikane. Janet har under sin resas gång själv gått ner över 35 kilo, och vill nu inspirera andra att våga drömma, ta steget och lägga in den högre växeln. Baserat på egna erfarenheter vet Janet vad som krävs för att skapa ett fartfyllt med även ett roligt pass. Janet motiverar, finns vid din sida och lägger all sin kraft under passets gång för att få dig att ge allt!

På YES WE CAN – WORKOUTPLAN fokuserar ni även på Rörlighet – Kondition – Uthållighet – Styrka – Snabbhet – Explosivitet – Smidighet – Koordination – Precision – Balans.

Träningen sker med t.ex. Exklusiva träningsband, hantlar, hopprep, medicinbollar m.m. Ett pass som ger dig lite mera utmaning men kan anpassas efter varje persons individuella förutsättningar.

HIPHOP / STREETDANCE

Hiphop är en musikstil och en levnadskultur. Det har sina rötter från mitten av 1970-talet i USA som växte sig så pass stor att det blev till en modern kultur under 1980-talet. Kulturen hiphop och dess musik kan man dela in i fyra olika grupper eller delar och dessa är: MC eller rap, DJ, breakdance och graffitti.

MOVEMENT FOR KIDZ

På Bowdown Dance Academy är vårt uppdrag att sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och välbefinnande. På movement for kidz med Lucia kommer eleverna att få lära sig koreografier inom olika stilar. Bla hiphop, dancehall och afro fusion. Musiken och stilarna kommer att vara varierande under termins gång!

MOVEMENT FOR KIDZ JUNIOR

På movement for kidz junior skapar vi en trygg miljö för ditt barn som är nyfiken på dans, motorik, samt lära känna andra barn som har samma intresse. Vi bygger upp klassen baserat på barnens behov. Eleverna får önskar låtar som de vill dansa till och tillsammans skapar vi en gemenskap. Små koreografier, rörelser och samspel är det vi fokuserar på under klassens gång.

ADRESS
Mötesplats Helamalmö
Nydalatorget 4

214 55 Malmö

ÖPPETIDER

Måndag-Fredag 
15:00  – 21.00 

Söndag 
11.00-13.00

KONTAKTA OSS

Benjamin Anderberg: 0768611607
Janet Chikane: 0720334316
Julie Chikane: 0723241460

Email:   janet.bowdowncrew@gmail.com