SIV LJUNGGREN

Siv Ljunggren är en av dansledarna på Bowdown Dance Academy. Siv är 22 år gammal men började dansa redan hon jag var 10 år. I hennes område, Arlöv som hon bodde på under den tiden fanns det en gratis dansverksamhet vid namn, multiteket som Siv och alla henne vänner testade. Strax därefter fick Siv höra om Bowdown Dance Academy och valde att komma på en prova på vecka. Siv var alltid ett väldigt aktivt barn som kom i kontakt med många sporter, men fastnade snabbt för dansen vid första mötet. Efter prova på veckan blev Siv elev på dansskolan och några år senare fick hon sin egen klass.

Idag dansar Siv för att det ger henne så mycket lycka och befrielse. Det är en passion Siv blivit förälskad i och aldrig vill släppa. Siv känner sig väldigt trygg i sin ledarroll & i undervisningen. Hon älskar att komma i kontakt med ungdomar och få dem att föras ihop till musik och dansens språk.

Siv undervisar i genrerna afrofusion, dacehall och queenstyle. Dessa genrer ger eleverna möjligheten att uttrycka sig bäst utan att använda ord, och är därför hennes favorit stilar.

Under hennes år som dansare:
uppträdanden: Eurovision songcontest event på Gustav Adolfs torg, I AM MUSIC finalen stora scenen, malmöfestivalen, Malmö live, förband för artisten Popcaan, vunnit den stora danstävlingen Just move it.

Utöver att vara dansledare har Siv även varit en del av ett crew i 6 år som heter Wildstyle Crew. Under de senaste åren har Wildstyle rest till Örebro, Göteborg, Stockholm, Danmark, Paris för uppträdanden, workshops och tävlingar.

 

Från hennes klasser vill Siv att hennes elever ska förstärka sitt självförtroende, bli en bättre dansare och utveckla sina individuella egenskaper. Men viktigast är att de har kul och lämnar danslokalen med en längtan av att komma tillbaka!