BENJAMIN ANDERBERG

Bowdown dance academy är dansskolan där alla får vara med. Där vill Benjamin tillsammans med medgrundare Janet och Julie Chikane tillgängliggöra dans och gemenskap för alla de Malmöungdomar som vill. På dansskolan får eleverna möjlighet att uttrycka sina känslor genom dans. Inte bara som verksamhetschef och mentor, utan även genom sitt mentorskap bidrar Benjamin med sin värme, sitt engagemang och den familjekänsla han tycker är så viktig. Han värdesätter att vara en god förebild och att vara närvarande i mötet med eleverna. Alla som kommer till dansskolan ska bli sedda och hörda. Han tror inte bara på ungdomarna, men också på de övriga ledarnas förmåga att förmedla samma känsla, samt utvecklas och lära ut dans på hög nivå. 

För sitt arbete på Bowdown dance academy har Benjamin fått ett stipendium av Lars Torekulls stiftelse för främjande av sund ungdomsidrott i Malmö under näringslivsgalan på Malmö Arena. Vann pris för årets ledare inom Hela malmös verksamhet, nominerad till kung Carl Gustaf priset samt nominerad till årets eldsjäl. Benjamins arbete har även uppmärksammats i media och dansskolan fick, 2019, möjlighet att ha sin avslutnings show på ett utsålt Malmö live med över 1500 personer i publiken.

Benjamin Anderberg är flitigt bokad för olika typer av uppdrag runt om i Sverige. Som programledare projektledare, dansare och koreograf sprider han den positiva energi som han är känd för, vilket man bland annat kunnat se under Malmöfestivalen. En festival som Benjamin dominerat de senaste tio åren. Under festivalen programledde han eventet “Så mycket bättre” där han intervjuade kända svenska artister på scen, samt Best show case competition som är festivalens mest besökta event på ungdomsområdet. Båda blev stora succéer! 2019 ledde Benjamin Industrinatten, som är ett evenemang där ungdomar, organisationer och företag möts. 

Utöver att vara en livehost, så har Benjamin även jobbat och lett Malmö tittarna igenom promotions videos för bla. Kul i Malmö – Urban summer online dance workshops, ett digitalt dansprogram med workshops i ett tjugotal olika stilar och nivåer. Just Debout Nordic. Lär dig simma- en satsning från Malmö stad för att få fler ungdomar att vilja lära sig simma. Hela Malmös sommar. I AM MUSIC/DANCE- webbserien. SVT, Malmö Opera, samt Vänskapstorget, ett helt nytt koncept framtaget av ungdomar för ungdomar i Malmö Folkets park.

Se video på Grammisgalan 2020 här!